A béka marad

A biológiával kapcsolatos tévhitek, félismeretek, félreértések tisztázása.

Ötletek

Ha bárki bárhol lát, olvas olyasmit, amiről úgy gondolja, érdemes lenne foglalkoznunk vele, vagy csak választ keres valamilyen biológiával kapcsolatos kérdésre, írjon az ng (kukac) akg (pont) hu címre és igyekszünk utánajárni és foglalkozni a témával.

Creative Commons

Creative Commons Licenc

Utolsó kommentek

Eredményhirdetés

2008.07.11. 21:26 - Nádori Gergely

Akkor lássuk, mi lett a kisérlet eredménye!

A legkevesebb szavazatot a colorologia kapta, mindenki tudja, hogy a torokcsakra sötétkék és hangszálgyulladás esetén nincs másra szükség, mint erősen a sötétkékre gondolni. További részletek itt olvashatók. A szavazók 7,6%-a gondolta csak, hogy ezt én találtam volna, mindenki más tudta jól, hogy a helyes szin maga az egészség.

A vizeletivást olyan szaktekintélyek, mint a MedIQ bloggere, Meskó Berci is nekem tulajdonitotta. Pedig itt is olvasható, hogy milyen csodás szer a húgy. 13,4% gondolta azt, hogy az uropátia az én ötletem, pedig...

A bármilyen távolságból és bármit meggyógyitó radionikáról már a szavazók több mint ötöde (21%) gondolta, hogy az én találmányom. Pedig nem, ahogy itt is megtalálható. A radionika lehetőségei határtalanok irják róla, minden bizonnyal igy is van.

Alig többen, 26,1% tippelt arra, hogy a talprezgéses rezonancia terápia az a humbug, amit magam alkottam. Nekik igazuk is volt. Tgr megjegyzése szerint ott buktam le, hogy:

A két lábon járás tuti lebukás, ilyet vérbeli természetgyógyász nem mond. Az emberi test az kérem TÖKÉLETES, csak a gonosz gyógyszer, vegyszer, tápszer és egyéb lobbik ármányainak köszönhetően zavarodik össze, meg mert húst eszünk.

Azért némi büszkeséggel tölt el, hogy sokan azt gondolták (a szavazók három negyede), ilyen valóban lehet. Ráadásul volt egy olyan létező gyógymód, amit többen tartottak kitalációnak, mint az enyémet:

A rügyterápia (amit a szavazók 32%-a tartott humbugnak) nagyon is létezik, sőt komoly üzlet. Az olasz SPREMA cég forgalmaz például ilyen termékeket (szerintem elsőre mindenki rosszul olvassa a cég nevét).

Köszönöm mindenkinek, aki szavazott, szerintem jó móka volt.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://beka.blog.hu/api/trackback/id/tr3564320

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Haga clic aquí para investigar 2017.11.21. 14:54:27

Babaszoba tippek - Lakberendezési ötletek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meskó Berci · http://mediq.blog.hu/ 2008.07.11. 23:10:54

Ez nagyon jó volt. :)

Minden elismerésem Tgr-é. Úgy látszik, (szerencsére - a szerk.) nem vagyok túl tapasztalt ezen a homeopátiás területen...

szil5 · http://psycho.blog.hu/ 2008.07.11. 23:38:42

Nem akarlak elkeseríteni, de az MBT cipőkről ( ami egyébként tényleg jó és müködik) szóló valamelyik leírásban azt olvastam, hogy az ismert fiziologiai hatásokon túl a benne levő speciális betét jótékony hatással van a test sejtjeire , azokat energetizálja. Lehet, hogy svéd cikk volt, ha megtalálom közzé teszem.
Sajnos ma már úgy tünik az egyszerü és müködö dolgokat már el sem lehet adni valami tudomáynosnak imponáló blabla nélkül. Annyira megvannak népek fertőzve az áltudománnyal.
Amúgy az ötlet bombasztikus volt, Célzott, talált.

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2008.07.11. 23:54:25

Én is helyesen válaszoltam. Az volt a baj a tiédben, hogy egy evolúcióval járó jelenséget vettél alapul, amit nem szokás emlegetni. Az emberi test és lélek aurástul-ötdimenziósan adott, ha elkezdjük feszegetni, hogy egy távoli ősünk netán kevésbé komplex lelkületü amőba volt, akinek, mivel primitív, nincs aurája, akkor arra is magyarázatot kell találni, hogyan alakult ki az aura, milyen lelki kivetülései vannak az összetettség különböző fokán álló élőlényeknek (giliszta, teknősbéka, kutya, pávián) - ezekről egyszerűbb hallgatni.

De azért nem volt teljesen rossz, sőt, ha figyelembe veszed a megjegyzéseinket, és kicsit alakítasz rajta, akkor nemsokára elkezdheted gyártani a betétet.

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2008.07.11. 23:56:52

(Természetesen "lelkületű", mitől lett rövid?)

Nádori Gergely 2008.07.12. 00:05:30

Én abban reménykedtem, hogy a "harmonikus rezgés" megüt valami elmosódott emlékképet a fizika órákról. És tényleg komoly hátrány, hogy evolucióbiológiábúl irtam a szakdolgozatomat :)
Persze várom a lelkes befektetők jelentkezését is!

BG · http://bioetika.blog.hu 2008.07.12. 01:43:17

"A rügyterápia (amit a szavazók 32%-a tartott humbugnak) nagyon is létezik, sőt komoly üzlet."

Sok minden üzlet,, ami nem is létezik... Talán nem én vagyok az egyetlen -- innen a 32% -- aki nem érti, mi az a "növényekben található életenergia".

Su_n · http://firkak.blog.hu 2008.07.12. 12:15:32

Annyira jó vagyok én eltaláltam, hogy mi a kamu. Hiába a fantázia. Mondjuk szerintem a többi is kamu.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.07.12. 14:09:05

én sem bírom az áltudományokat
nem szeretem, ha valamire semmi bizonyíték nincs
ezért nem hiszek az evolúcióban, a vegyszerezésben, meg a genetikában
röhej az egész és ezekért van pofájuk pénzt kérni

oil.ali · http://www.olejnyik.hu 2008.07.12. 14:18:36

Hát nem tom. Ha csodatevő embernek születtem volna sokkal inkább rezegtetném valakinek a talpát, minthogy pisivel itassam. Lehet, bennem a hiba, de én elrontottam. A pisi az pisi. Igya aki hülye. Én maradok a sörnél.

nyari mikulas (törölt) 2008.07.12. 14:21:48

wmiki: mikor es mennyi pezt kertek toled evoluciora, vegyszerezesre vagy genetikara?

Milyen csomagolasban akartak neked evoluciot, vegyszerezest vagy genetikat eladni?

Mondj igazat!

Barmilyenben is, hidd el, szelhamosok voltak.

Evoluciot, vegyszereset, genetikat nem arulnak a boltban es mlm-ben sem terjesztik oket.

Zsiros László Róbert · http://www.szertar.com 2008.07.12. 14:30:18

Ha találtál befektetőt a bizniszhez, szólj. Én vállalom (némi jutalékért persze), hogy egy későbbi szertáros kísérletben bebizonyítom, hogy tényleg működik. =)

Miért olvassa félre mindenki azt a cégnevet? Majd írok nekik, hogy változtassák meg. Mondjuk ODNÓra. =)

porthosz 2008.07.12. 14:31:24

""A rügyterápia (amit a szavazók 32%-a tartott humbugnak) nagyon is létezik, sőt komoly üzlet."

Hát jah kérem...
Pl mostanában nagy biznisz a fénykúra. Kb. annyiból áll a kúra hogy befizetsz 300 ezer forint, cserébe egy közepes hotelben megszállhatsz egy hétig és napozhatsz. Meg ihatsz kedvedre vizet.
Mert ugye enni nem lehet, mert eme biznisz alapelve az hogy az ember képes fotoszintetizálni és már ez is elég a boldogsághoz meg persze az egészséghez. Tuti biznisz szerintem is, főleg ha a szervezői oldalon állsz, kb. 200 ezer forint tiszta haszon.

A sok hülye meg beveszi. Persze van némi kockázat, mint kiderült nem minden ember képes fotoszintetizálni, néhányan bele is halltak a multkoriban a fotoszintetizáló képesség hiányában. Persze a szemét orvosok azt mondtá krá hogy éhenhalt, de mi tudjuk hogy ez nem igaz :)))

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.07.12. 14:47:38

tomi...

a vegyszerekért kérnek pénzt
méghozzá a "hatóanyagok" bekerülési költségéhez képest igen jó árat...
persze mostanában már nem veszek ilyeneket

de sajna már olyan kenyeret sem lehet már kapni, amiben csak liszt és só van
ezek helyett olcsóbb vegyszerek
idáig jutottunk

Joaquin 2008.07.12. 14:50:41

"Sok minden üzlet,, ami nem is létezik... Talán nem én vagyok az egyetlen -- innen a 32% -- aki nem érti, mi az a "növényekben található életenergia""
Mi lenne? Hát a tápérték amikor megeszed :))

Nádori Gergely 2008.07.12. 14:52:41

De most tényleg, mi az a vegyszer? A konyhasó vegyszer, a rézgálic is az (pedig a biogazdálkodásban haszbálható). Vegyszer a viz is stb.
A kenyér biokémiai és fizikokémiai úton módositott szerves anyag. Fermentálva van, megváltozik a kolloid szerkezete és koaguláltatva is van termikus hatásra. Mi az, hogy a genetikára nincs bizonyiték? Évezredek óta tudjuk, hogy a vér nem válik vizzé.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.07.12. 15:01:22

Örülök, hogy te is ilyen filozófikus hajlamú vagy Nádori.

Azért az megemlíteném, hogy ami nincs megfigyelve (tehát a vér, ami vízé vállik), az nem bizonyíték arra nézve, hogy az nem is fordulhat elő.
A "bizonyíték" az lenne, ha pontosan ismernnk a vér (anyag/fény/gravitáció) természetés és eredetét és ez alapján tudnánk kizárni valamit.

Bár elég érdekes, hogy a "tudomány" olyan dolgokat is magába gogad amire meg még megfigyelés sincs. Pl. evolúció.

bigboss 2008.07.12. 15:04:37

Az egyik ismerősöm "Táltos masszázson" volt 15 perc 10ezer.
Ennyire nem lehetnek hülyék az emberek...

Nádori Gergely 2008.07.12. 15:13:45

Úgy látom a vér nem válik vizze mondattal mellé lőttem... Akkor azt mondanám, hogy "a kutyák kutyákat kolkedzenek", talán igy már érthető, hogy mit értettem azon, hogy a genetikát éezer évek óta ismeri az ember.
Az evolúcióról pedig vannak megfigyelések is (mikorevolúció), de a makroevolúcióra is (kövületek és genomika, ez utóbbit nem szokták emliteni, de egészen lenzügöző módon támasztják alá a genoimikai megfigyelések az evolúciót). Amúgy ebbe az evol nem evol vitába ne itt menjünk bele, van helye bőven más blogokban. Pl. itt:
szkeptikus.blog.hu/2008/03/04/az_mta_elnoksege_allast_foglalt_az_evolucioelmelet_vedelmeben

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.07.12. 15:19:39

igen, a szkeptikus oldal...
hát azok valóban elég elfogulatlanok...
mint amennyire az index

ha nem haragszol, az ott írtakat inkább nem tartanám mérvadónak

a bizonyítékra visszatérve meg annyit, hogy egy elméletre különösen nem bizonyíték egy másik elmélet...

Рихард · http://posztinfo.hu/ 2008.07.12. 15:22:41

Az egészség fontos. Kezdje a lőrénél.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.07.12. 15:28:12

Egyébként elképzelhető, hogy a blogíró általt kitalált "kamu" terápia ugyanúgy beválna egyes embereknél, mint a "hagyományos" vegyszerezés vagy bármi más.
Bizonyos esetekben ezt használják is a hagyományos "orvos"ok is.
Ezt nevezik placebonak.

Mások meg úgy, hogy a hiedelmek teremtik meg a valóságot...

szil5 · http://psycho.blog.hu/ 2008.07.12. 21:15:26

Nem kéne összekeverni a hitet, a tudományt és butaságot..
Az itt komentelők között mind a 3 jelen van. Ahogy HOFI mondta :"akinek nem inge nem vegye magára, de akinek igen az öltözködhójön már fel végre.!"

nyari mikulas (törölt) 2008.07.13. 06:23:51

Wmiki, nem valaszoltal: ki es mikor akart neked vegyszrezest (vagy mint helyesbitetted magad: vegyszert), evoluciot (itt nem tudom, mire tudsz helyesbiteni) vagy genetikat (a helyesbites itt az lesz, hogy gent?) eladni?
Milyen csomagolasban, milyen indokkal?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.07.13. 12:03:02

de válaszoltam
pl. ha kakaóport veszek, akkor mit jelent, hogy 20%-a kakaó? a többi micsoda?
vagy a kenyérnél 70%-a liszt. mi a maradék?
vagy az dinnye ízű üdítőital, amiben egyáltalán nincs dinnye. akkor mi van benne?

nyari mikulas (törölt) 2008.07.13. 14:57:06

Kakaopor: ha az instant kakaora gondolsz, akkor a tobbi cukor. Nincs rairva?
A tiszta kakaoporban 100% kakaopor van, ami nekem van a polcon, az ilyen.

A kenyerben a liszt mellett van viz, eleszto (vagy kovasz), so... ha tartos kenyer, akkor tartositoszer is, ha ipari keszitmeny, akkor allomanyjavitok is lehetnek benne, meg tudod vagy sokfele izesitett kenyer (krumplis, magos, korpas, sajtos...)

Dinnyeizu ital: viz, cukor, dinnyeiz., szinanayag... (nincs rairva?) Te vasarolsz ilyet? Ne tedd.

Nem latom, hol az igazmondo valasz a evolucio es a genetika arusitasara.
Tudod, az elhallgatas is lehet "nem igazmondas". Valaszoltal?

Tgr 2008.07.13. 17:54:02

Az igazi rezonancia terápia egyébként úgy működik, hogy a kezedbe fogsz két drótot, és a túlsó végükön levő gép mindenféle négyszögjelet küld a testedbe, amik a különféle szervek és/vagy betegségek sajátfrekvenciájára vannak hangolva. Lehet vele gyógyítani, diagnosztizálni, diétás kúrát támogatni meg minden. Egyszer kölcsönkaptam egy ilyen kütyü (pármillió forint, természetgyógyászoknak adják el) használati útmutatóját, azóta is verem a fejem a falba, hogy nem szkenneltem be. Volt benne az orvostudománytól a kvantumfizikán át a teológiáig (külön imádkozó alegysége volt!) minden. Harmonikusokra nem emlékszem, de sűrűn hivatkoztak az anyag hullámtermészetére meg a magasabb rezgésszintekre.

Tgr 2008.07.13. 17:59:11

Kicsit szakszerűbben:
yamamoto.hu/biorezonancia
www.yamamoto.hu/index.php?menuid=mh_6&itemid=mh_6&contentid=cikk_1&linked=1

"A biorezonancia-terápiához egy speciális bioszignál-modulátort használunk. ... A kezelés során többféle módozatban a kóros információs kivisszük a szervezetből, melyet a bioszignál-modulátor vagy kiolt, vagy kijavít. Az újra fiziológiás bioelektromos rezgéseket ún. vivő anyagban tárolhatjuk, melyet aztán felerősítve, részben a készülék segítségével visszajuttatunk a szervezetbe. Mód van rá, hogy a hasznos-korrigált biomágneses információt tartalmazó vivőanyagot homeopátiás szerként a beteg magával vigye (ampullákban, kenőcs formában) és testkontaktusban hordozza magán."

So there.
süti beállítások módosítása