A béka marad

A biológiával kapcsolatos tévhitek, félismeretek, félreértések tisztázása.

Ötletek

Ha bárki bárhol lát, olvas olyasmit, amiről úgy gondolja, érdemes lenne foglalkoznunk vele, vagy csak választ keres valamilyen biológiával kapcsolatos kérdésre, írjon az ng (kukac) akg (pont) hu címre és igyekszünk utánajárni és foglalkozni a témával.

Creative Commons

Creative Commons Licenc

Utolsó kommentek

Mese a hipóról és a 15 éves walesi fiúról

2010.10.21. 23:39 - Nádori Gergely

Címkék: hülyeség orvoslás áltudomány

Könnyen lehet, hogy a fény után a hülyeség a leggyorsabban terjedő anyag a világegyetemben. legalábbis erre következtethetünk abból, hogy hazánkba is megérkezett a Miracle Mineral Solution (MMS). A tápanyag kiegészítőről ma jelentette be az ÁNTSZ, hogy az egészségre kifejezetten ártalmas anyag. Ennek ellenére az interneten keresztül hazánkban is megrendelhető és beszerezhető, ilyen-olyan fórumokban ajánlgatják is.

Bár az értelmetlen téplálék kiegészítők között az MMS külön helyet érdemel, mivel egy súlyosan roncsoló hatású anyagról van szó, mégsem erről szeretnék írni, hanem egy 15 éves cardiffi fiúról Rhys Morganról. Rhyst pár hónapja diagnosztizálták Chron-betegséggel, ami a bélrendszer autoimmun megbetegedése. A fiú nekilátott információkat gyűjteni az interneten a betegségéről és talált egy aktív fórumot, ami az MMS-t ajnározta. Ő azonban nekilátott utánanézni, mi is ez. Meg is találta, hogy nem más, mint 28%-os töménységű nátrium-klorit, ami kifejezetten veszélyes anyag. Különösen, ha az előírás szerint citromlével veszik be, minthogy ilyenkor klór-dioxiddá alakul, ezt az anyagot pedig agresszív fehérítő- és fertőtlenítőszerként használja az ipar. Rhys nem elégedett meg azzal, hogy tudta, nem kellene bedőlnie az MMS-nek, blogot indított és jó állampolgárhoz méltóan levelezni kezdett a parlamenti képviselőjével, a brit ÁNTSZ-szel, a fogyasztóvédelemmel, a kereskedelmi kamarával és az egészségbiztosítóval. Többek között az ő aktivitásának is köszönhető, hogy ezek közül több szerv is akcióba kezdett az MMS és az azt árulók ellen. Pár napja már a WHO is állásfoglalást adott ki róla (talán ennek köszönhető a hazai sajtóközlemény is.

Az embernek eszébe jut a történetről Emily Rosa, aki kilenc évesen egy elegáns kísérlettel bizonyította be, hogy az akkoriban éppen népszerű terápiás érintés nem működik. Úgy tűnik nem kell orvosi PhD ahhoz, hogy valaki rájöjjön, mi az ami működik és mi az, ami nem.

UPDATE: A fiú elindította saját podcastját is, itt található!

A bejegyzés trackback címe:

https://beka.blog.hu/api/trackback/id/tr342389939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ment_a_lista 2010.10.22. 07:32:25

"hazánkba is megérkezett a Miracle Mineral Solution (MMS)"

Magyar nyelvű (egyik?) fórumukba néhány linket bedobtam, ahol az anyag veszélyességét elemezték. Természetesen megkaptam érte a magamét. Hátha itt értékelik a linkeket ;-)

blogs.plos.org/takeasdirected/2010/09/19/bleachgate-more-miracle-mineral-solution-madness/

www.fda.gov/NewsEvents/Newsroom/PressAnnouncements/ucm220747.htm

Egy realitás talaján ill. tudományos háttérrel született írás:

Noszticzius Zoltán–Rosivall László–Wittmann Mariann
Univerzális fegyver a mikrobák ellen?
A hipertiszta klór-dioxid

www.termeszetvilaga.hu/szamok/tv2010/tv1004/noszti.html

nick-probieren 2010.10.25. 15:11:18

Az utolsó oldal szerint:

"A NaClO2 savas közegben ugyanis diszproporcionálódik ClO2-ra és Cl– ionra. A kitermelés és a reakció gyorsasága szempontjából az optimális savas közeget a sósav jelentené, de ez csak ipari alkalmazásoknál jöhet szóba. Humán alkalmazásoknál sósav helyett valamilyen szerves savat, leggyakrabban citromsavat használnak. A ClO2-fejlesztés a citromsavval azonban lassú, és távolról sem kvantitatív, ami elsősorban nem a kitermelés, hanem az elreagálatlan klorit miatt problematikus. Továbbá ilyenkor klorát (ClO3–) is képződik, amely ugyancsak nemkívánatos szennyező komponens. A legnagyobb probléma azonban maga a citromsav, amely például a fogzománcra is veszélyes."
süti beállítások módosítása