A béka marad

A biológiával kapcsolatos tévhitek, félismeretek, félreértések tisztázása.

Ötletek

Ha bárki bárhol lát, olvas olyasmit, amiről úgy gondolja, érdemes lenne foglalkoznunk vele, vagy csak választ keres valamilyen biológiával kapcsolatos kérdésre, írjon az ng (kukac) akg (pont) hu címre és igyekszünk utánajárni és foglalkozni a témával.

Creative Commons

Creative Commons Licenc

Utolsó kommentek

Utóirat

2008.07.15. 20:42 - Nádori Gergely

Címkék: hülyeség természetgyógyászat lúgosítás áltudomány

Sajnos nem bírom ki, hogy ne írjak még egy rövid utóiratot a lúgosításról. A minap ugyanis egy autóra ragasztott reklámban rám köszönt Füredi Lúgos, más nevén pH9 ásványvíz.

Még egyszer elismételném: a gyomor kémhatása extrém savas, a pH skála logaritmikus. mindez azt is jlenti, hogy a lúgos víz fogyasztása olyan, mintha egy hordó fekete tus színét próbálnánk megváltoztatni egy kiskanál rószaszín festék hozzáadásával. És persze a gyomor próbálja ellentételezni a lúgos anyagot a savtermelés fokozásával. És az is elég nagy baj lenne, ha a gyomor pH-ja nagyon növekedne.

Akit persze érdekel, olvashat még további érdekességeket a vízről (155 Ft/l) itt is.

Akinek pedig még van kedve pancsolni, a H2SO4 blogon olvashat érdekesekt a pí vízről.

A bejegyzés trackback címe:

https://beka.blog.hu/api/trackback/id/tr5569924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyari mikulas (törölt) 2008.07.16. 02:17:23

Ha a lugos ivoviz hatasara a gyomor fokozza a gyomorsav termeleset, magyarul savat valasz ki, akkor a szerevezeten belul kevesebb sav marad, tehat a szervezet pH-ja lugos iranyba tolodna el, ha nem lenne pH szabalyozas.

Mindent meg lehet ideologizalni.

Mia 2008.07.16. 13:58:05

És ezt beveszi valaki?

Mia 2008.07.16. 14:00:43

Egyébként úgy emlékszem amikor kiskoromban Füred környékén laktunk, az "Őslakosok" az ottani kutak savasságára esküdtek (és vastartalmára)...érdekes.

nyari mikulas (törölt) 2008.07.16. 16:31:51

Nagyon sokan beveszik.
Most a lugositas a divat.

Felreertesek elkerulesere: szerintem ostobasag, alaptalan, teveszme.
A pH a szervezetn belul nagyon precizen szabalyozott.

bagaela · http://kremmarka.blog.hu/ 2008.07.21. 21:14:37

és ez a mondatrész:"fontos élettani, jobbító hatásának köszönhetően." ez most komoly? Jobbító? Te jó ég.
Jobbítsuk a világot.

Egyébként én az irodában sokszor egy vega ételfutárcégtől rendelek kaját, nekik van "lúgosító, tejmentes menü"jük. Pozitiv, mert tejmentes (és egy laktózérzékenynek és kazein-allergiásnak nem hátrány) és tele van zöldséggel meg teljes kiőrlésű dolgokkal, és jol füszereznek. Kezdem magam tultenni a 'lugosíto' embléma miatt érzett fenntartásaimon.
Viszont jo duma -elvégre akin nem segít egy rakat zöldség, az menthetetlen.

ardeacinerea · http://www.pallas70.hu/osszetett-kepzesek.php 2009.09.16. 11:36:44

A lúgosításnak nem ez a módja, hanem a táplálkozás megváltoztatása, lúgosító étkek fogyasztása, több mozgás és sok folyadék bevitele.

Asidotus 2009.12.20. 17:14:10

Egy ismerősömnél láttam egy "lugosító" ásványvizet. Megkérdőjeleztem a lúgosítás hatását, mire elkezdte mesélni, hogy milyen jó is az a víz, hogy mennyire jobban érzi tőle magát, stb. Megnéztem, mi van ráírva a a palackra, látom ám, hogy 30 mg C vitamint tartalmaz minden decije, vagyis egy pohárban már benne van RDA C vitamin adag. Á, nem a sok C vitaminnak van jó hatása, hanem a lúgosításnak....
süti beállítások módosítása