A béka marad

A biológiával kapcsolatos tévhitek, félismeretek, félreértések tisztázása.

Ötletek

Ha bárki bárhol lát, olvas olyasmit, amiről úgy gondolja, érdemes lenne foglalkoznunk vele, vagy csak választ keres valamilyen biológiával kapcsolatos kérdésre, írjon az ng (kukac) akg (pont) hu címre és igyekszünk utánajárni és foglalkozni a témával.

Creative Commons

Creative Commons Licenc

Utolsó kommentek

Korunk hőse

2009.04.17. 19:04 - Nádori Gergely

Címkék: szélhámosság orvoslás áltudomány

Korunk hőse Matthias Rath az orvostudomány megújítója. Dr. Rath nem ma kezdte áldásos tevékenységét már 1992 óta jelen van az alternatív gyógyászatban. Az írás apropóját az adja, hogy most vesztett el egy pert az Egyesült Királyság legfelsőbb bíróságán Ben Goldacre ellen. Ben Goldacre az áltudományok legnagyobb ostorának számító Bad Science blog szerzője és tavaly jelent meg ugyanilyen című könyve is. A könyv utolsó fejezete szólt volna Rathról, ha nem jön közbe a per. Miután a per eldőlt, Goldacre elérhetővé tette a kérdéses fejezetet bárki számára, itt olvasható.

De nézzük, milyen hőstetteket is tett Rath doktor úr. Pályafutását a Linus Pauling intézetben kezdte, Pauling késői munkásságáról már volt szó itt a blogon, a C-vitaminban vélte megtalálni a mindent gyógyító csodaszert. Az ő nyomdokain haladt tovább a német orvos, kifejtve, hogy minden szív- és érrendszeri betegség egyetlen oka a vitaminhiány. Később kijelentette, hogy a rákot is gyógyítani tudja a megfelelő és megfelelően nagy mennyiségű vitaminokkal. Sokan hittek neki, noha a hivatalos fórumok többször is felhívták a figyelmet arra, hogy semmilyen független vizsgálat nem támasztja alá állításait. Rath természetesen ezt a gonosz gyógyszergyárak (a betegségipar) fondorkodásának tudta be.

Már magában ez is elég lehetne egy blogbejegyzéshez, de eltörpül mindazok mellett, amit Rath Dél-Afrikában művelt. Merthogy a jó doktor szerint az AIDS legjobb gyógyszere szintén a nagydózisú vitamin. A megdöbbentő, hogy a dél-afrikai kormányban szövetségesekre lelt. Thabo Mbeki az ország elnöke fogékony volt a gondolatra, hogy az anti-retrovirális gyógyszerek tulajdonképpen csak a gonosz fehérek eszközei arra, hogy újra gyarmati sorba taszítsák a nagy nehezen felszabadult országot. Be is tiltotta ezek használatát, egészségügyminisztere szerint a citromhéj, a nyers fokhagyma és mindenek felett az ormányliliom. Rath megjelenésével ehhez társult az általa kínált VitaCell nevű vitaminkészítmény is. Hiába kavart Mbeki hatalmas botrányt 2000-ben az AIDS világkonferencián és hiába tiltakozott kijelentései ellen 5000 tudós, ő kitartott amellett, hogy nincs szükség vírusellenes szerekre. Ez az őrület 2006-ig tartott, amikor már tarthatatlanná vált a kormány álláspontja. A józan becslések szerint ez alatt az idő alatt több mint 300 000 ember halálát lehetett volna elkerülni.

A vitaministák nem adták ilyen könnyen fel a dolgot, 2007-ben a hágai bíróságon keresetet adtak be Zackie Achmat ellen, aki elkeseredetten próbálta elérni, hogy a betegek (köztük ő maga is) valódi gyógyszereket kapjanak. A kereset szerint Achmat népirtást követett el azzal, hogy a valójában mérgező gyógyszerek használatára akarta rávenni a kormányt és az embereket. A Matthias Rath Alapítvány új irányba indult, hírdetései 2008-tól elsősorban az orosz lapokban jelennek meg.

De mi közünk van mindehhez nekünk Magyarországon? Érdemes elolvasni, mit ír a mi saját vitministánk, Lenkei doktor a honlapján róla:

Dr. Matthias Rath: Orvos, kutató, tudós. Korunk legnagyobb jelentõségû orvosainak egyike. Felfedezései lehetõvé tették, hogy az emberiség egy teljesen új egészségügyi kultúrát alakíthasson ki, és megszabadulhasson a mai kor fenyegetõ betegségeinek többségétõl. Dr. Rath nyomán a betegségek többségének érthetõvé vált a valódi testi oka: nem valami okozza, hanem valaminek – mégpedig a létfontosságú mikro tápanyagoknak – a hiánya okozza. Dr. Rath azonban nem csak tudós. Nagyon bátor, a bolygóért komoly felelõsséget vállaló ember. Igazi szabadságharcos. Nyíltan szembeszállt a gyógyszeriparral és a hozzájuk kapcsolódó gazdasági, politikai erõkkel. Panaszt nyújtott be a hágai Nemzetközi Büntetõ bíróságon a betegségipar irányítói ellen.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://beka.blog.hu/api/trackback/id/tr461071441

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Critical Biomass 2009.04.22. 22:58:26

Bad Science A "Bad Science" nagy valószínűséggel az elmúlt évek egyik legjobb könyve mindazok számára, akiknek elege van abból, hogy lassan már a csapból is az "ezós gondolkodásmód" folyik, és látszólag komoly

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eax_ 2009.04.17. 22:15:08

Ez egy idiota, a kozveszelyes fajtabol.

peetig 2009.04.17. 22:22:12

A legrosszabb az egészben, hogy a készítményeivel (Rath és persze Lenkei is) szép kis pénzeket tesz zsebre, az emberek bolondításával (Rath pedig közvetlenül-közvetve meg még emberek haláláért is felelős).
Szerintem orvoshoz méltatlan olyan hitet adni a betegnek, ami semmi más, mint hazugság...és még fizetni is kell érte.

Huhh, sikerült megint felhúznom magam ezen a vitamin témán.

Ui: grat a bloghoz, jó témákat érintesz!

bubuka_visszater (törölt) · http://facepalm.freeblog.hu/ 2009.04.17. 22:23:51

nagyon jó, sok ilyen real hero kellene.
mindenesetre szomorú h orvosok tömege van benne a misztikum-placebó bizniszben, amikor olyat látok h Magyar Homeopátia Orvosi Egyesület, sok orvossal, doktori címekkel... visszataszító..

Asidotus 2009.04.17. 23:37:49

Akkor most mi az igazság? Nézegetem a multivitaminos pezsgőtablettát, és azon 60 mg-ot írnak napi adagnak, míg a vitaministák ennek 30-50-szeresét ajánlják. Elvárni valakitől, hogy működjön az elmélete, mikor annak csak a 2-3 %át vesszük, hát, ez nekem meredek.
Azt i mondják még a vitaministák, hogy a gyógyszergyárak azért ellenségesek a vitaminokkal szemben, mert azokat szabadalom nem védi, bárki gyárthat vitaminkészítményt, piaci versenyre kényszerítve, míg a gy.gyárak által kikísérletezett, és szabadalommal védett szerért meg annyit kér e4l, amennyit akar, mert monopóliuma van benne.

mantrashiva · http://shivamantra.freeblog.hu 2009.04.18. 00:39:22

nagyon jó, hogy ezt megírtad, mert nekünk, hiv-fertőzötteknek régóta nagyon sok gondot okoz ez a jelenség. itt, magyarországon is havonta megkeres engem 1-2 fertőzött, aki nem hajlandő gyógyszert szedni, hanem kipróbálja a lenkei doktor és mások hagymázas hülyeségeit. pedig a hiv gyógyszerrel nagyon jól karbantartható betegség, a vitaminok mellett pedig ugyanolyan klasszul elpusztul az ember aids-ben, mint vitaminok nélkül.

Athos 2009.04.18. 01:38:25

Nűnű, az nincs ráírva a pezsgőtablettára, hogy csak maximum 1 et lehet inni belőle naponta. a vitamin az vitamin, nem csodaszer. nyilván nem gyógyíja meg a rákot, meg az AIDS-et, de ettől fügetlenül hasznos lehet.

valójábannemberci 2009.04.18. 02:42:40

én mondjuk nem azért szoktam nagyobb dózisú cévitamint szedni, ha megfázásos, meghűléses bajom van, mert eszetlenkei azt mondta.
ilyenkor lefekvés előtt egy 1000mg-os (dr. chen) cévitamin + sok folyadék (mondjuk egy olyan 1,5 liter), és reggel mindennél jobban esik az a pipike. :D

mindenesetre én annak az orvosnak törném le a kezét, aki egy sima megfázásra 3-4-5 antibiotikumot ír fel, aztán a szerencsétlen beteg csodálkozik, hogy nincs étvágya, mert a bogyók szétzúzzák a bélflórát. párszor már átéltem, és nagyon nem szeretem. épp elég kellemetlen maga a megfázás, minek ezt azzal tetézni, hogy egy kanál levest se bírok lenyomni a torkomon. egy neocitrantól meg szabályosan olyan érzésem van, mint akit jól gyomron rúgtak...
nagyon sok gyógyszer van a természetben, ne féljük használni. annyira még nem civilizálódtunk el, hogy egy echinacea + ginzeng + zöldtea + méz + friss citromlé kúra ne legyen hatásos. mondjuk neocitran helyett.

norbert79 2009.04.18. 04:26:02

Mindig amikor Lenkei kerül szóba, sose feledje el senki, hogy Lenkei 'doktor úr' nem szakmai hozzáállás alapján, hanem 'vallási' elkötelezettség miatt tekint a vitaminokra, mint egyedüli valódi megoldásra, nem támasztja alá szakmai kimutatásokkal, hanem ferdít, ködösít.

Kicsit utánaolvastam, Rath 'doktor úr' bár személyesen nem tartja vallásának Lenkei 'doktor úr' ugyanolyan nevű vallását, de meglepő módon mégis a cégét két abból a körből való egyén irányítja. (Forrás: www.agpf.de/Rath.htm)

Azt se felejtsük el, hogy Lenkei doktor úr bűncselekményt követett el akkor, amikor az ÁNTSZ kifejezett tiltása ellenére új névvel ellátva ugyanazokat a vitamonkat árulja mai napig.

Ha most félreteszünk minden vallási meggyőződést, annak ellenére, hogy szerintem mindenki tudja kiről van szó, s orvosi bizonyítások, illetve mindenki saját maga tapaszhtalata alapján ki tudja jelenteni, hogy csak egy fajta módszerre korlátozva a gyógyítás nem működik, akkor illene elgondolkodni mindkét ember szavahihetőségén is.
Nagyon egyszerű példa: Szeretném megtudni, hogy milyen vitaminkúra kell egy hevenyes vakbélgyulladás meggyógyításához? Kétlem, hogy azon bárminemű vitaminkúra segítene...

jdavidpeter (törölt) 2009.04.18. 04:50:40

A baj az, hogy az emberek szélsőségekkel találkozva maguk és szélsőségessé válnak és beszűkül a látókörük. Lehet, hogy a pasi nem teljesen százas, de ettől még a vitaminok igenis nagyon fontosak, csak ezt máshogy kellene hirdetni...

Izomor Lánya 2009.04.18. 07:27:33

Azért az AIDS dolgokat a következőkkel árnyalnám.

A HIV/AIDS történet korántsem volt tudományos szempontból kóser, és tán még ma sem az. Gallo médiafelhajtása publikáció előtt, Duisburgék és Mullisék kritikáinak boszorkányüldözéshez fogható elhajtása nem a tudományos módszertan legszebb példája. Konkrétan például az afrikai HIV/AIDS helyzettel kapcsolatban az AIDS-szkeptikusok kritikája nagyon is jogosnak bizonyult. Csöndben kiderült, hogy szó csincs Ugandában 30-60%-os prevelanciáról, csak 3%-ról, épp azért, amit Dusiburgék vitattak (ész nélkül mindent tüneti alapon AIDS-ként könyveltek). Az AIDS terjedésének összes tudományos katasztrófa-predikciója hamisnak bizonyult. Dél-afrikában is megbízhatatlanok az adatok (pl. a halotti bizonyítvány lejelentések változtak, így arra összehasonlítást alapozni értelmetlen). Szintén jogosnak bizonyult az, hogy maga az AIDS-ellenes szerek indokolatlan szedése is betegségeket okoz.

Az AZT-t, amit Mbeki idején nyomtak tünetmentes állapotban, azóta már mindenhol abbahagyták, mert többen haltak meg a gyógyszertől, mint az alapbetegségtől, úgyhogy amikor Mbeki a "disszidensekre" hallgatott, egyáltalán nem biztos, hogy százezrek halálát okozta, sőt, talán épp ellenkezőleg (főleg, ha ész nélkül AIDS-esnek diagnosztizált betegeknek adták volna a "Bangui definíció" alapján).

Én még várok meglepetéseket HIV/AIDS ügyben, ha nem is feltétlenül úgy, ahogy Dusiburgék gondolják. Az én predikcióm az, hogy egyre kevesebbet fogunk az AIDSről hallani, aztán 5-10 éven belül lesz egy paradigmaváltás, hogy hát nem is egészen úgy van ez, ahogy "régen" gondoltuk. Hogy a HIV vírus ko-faktor, vagy a PCR-ben kimutatott szekvencia csak jó marker arra, hogy az immunrendszer döglődik, és nem ok-okozat, ahogy Mullis gondolja, nem tudom, de úgy sejtem valami alapjaiban másképp lesz 10 év múlva.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.04.18. 08:27:06

Az AIDS-szel összefüggő összeesküvéselméletekről itt olvashat az érdeklődő; a kommentek között felbukkan a vitaminos terápia is...

konteo.blog.hu/2009/02/23/az_aids_konspiracio

vomit 2009.04.18. 08:31:11

Corporate Crime in the Pharmaceutical Industry
books.google.hu/books?id=Tq89AAAAIAAJ&hl=hu

Murder by Injection
www.scribd.com/doc/3920620/

gólhaj · http://kroki.blog.hu/ 2009.04.18. 08:32:44

szemetek!!! Megölték Kenny-t. :P

vomit 2009.04.18. 08:37:39

@vomit:
az elso konyv hasznaltan kaphato, arat figyo:
www.bookfinder.com/search/?isbn=0710200498&st=xl&ac=qr&src=dir
megjelenese utan valakik veletlenul felvasaroltak az osszes elerheto peldanyt. biztos szeretetbol.

mantrashiva · http://shivamantra.freeblog.hu 2009.04.18. 09:38:12

@Izomor Lánya: te figyelj, nagyon meggyőző és lefegyverző valóban, ha a kommented fele latinul van, de értelme attól több nem lesz. de megkérdezném tőled nagy tisztelettel, hogy láttál-e már aids-beteget, vagy beszéltél-e már hiv-fertőzöttel: olyannal, aki már szed gyógyszert, és olyannal, aki éppen el kell, hogy kezdje, mert a szerinted jelentéktelen markerjei éppen úgy állnak?
én szeretném javasolni, hogy a paradigmaváltásig élj te is egy kicsit hiv-vel, és akkor megérted, hogy mi, hiv-fertőzöttek miért gondoljuk úgy több millióan, hogy a gyógyszerekre szükség van. megjegyzem az azt-t nem hagyták abba mindenhol, ahogy írod, hanem nagyon sokan szedik továbbra is, de kisebb dózisban.
"tán" nem lehet valami tudományosan kóser vagy nem az. hozz bizonyítékokat.
gallón legalább a tavalyi nobel-díj óta túlvagyunk, hiszen montagnier és barre-sinoussi munkáját ismerték el.
ugandában senki nem beszélt ekkora prevalenciáról, a hivatalos adat mindenhol 5% és 6% között van (ensz, oecd, cia, who), a gond az, hogy ez pont a munka- és szülőképes korú lakosság túlnyomó része.
évek óta nem diagnosztizálunk még afrikában sem pusztán tünetek alapján: a hiv-tesztek filléres cuccok és egy rakás civil szervezet költ milliókat arra, hogy legyen belőle elég afrikában is. ettől még mondjuk magyarországon sem mennek el az emberek tesztre - te mikor voltál utoljára hiv-teszten?
minden gyógyszernek vannak mellékhatásai, a hiv-gyógyszereknek néha nagyon kínos is, de hogy érted, hogy az "indokolatlan" szedés betegséget okoz? ez ugyanúgy igaz lehet bármire. én indokoltan szedem a gyógyszereimet, ugyanis hiv-fertőzött vagyok. vagy szerinted nem?
kelet- és közép-európában a következő 10 évben minden eddiginél többet fogsz hallani a hiv-ről és a hcv-ről a prevenció hiánya, az inravénás kábítószerhasználat, a nagyobb migráció és a fokozatos elszegényedés miatt. nem én mondom, hanem a who és az európai parlament.
tudom, tudom, azokat is megvették a gyógyszergyárak...

páva vagyok hagyjatok repülni 2009.04.18. 09:48:52

@berciXcore: Ja az echinacea aktivizált egy jó kis durva autoimmun betegséget nálam. Arra már tényleg nincs gyógyszer. Hajrá, szedjed, és ajánld is másnak. Mondjuk a gyerekeidnek és az édesanyádnak.

sprenczl 2009.04.18. 10:11:33

Lenkei és a spanyolviasz

taecleau 2009.04.18. 10:22:18

Sokkal hamarabb Clear-ré tehető a bolygó, ha az arra alkalmatlanokat inkább hagyjuk meghalni, miközben azért némi bevételre is szert tehetünk.

Izomor Lánya 2009.04.18. 11:15:07

@mantrashiva: MOST már annyira becsülik. De 10 éve még nem annyira becsülték, 20 évvel ezelőttről nem is beszélve.

Egy megbízható cikket kerestem, nem konkrétan Uganda, de a lényeg ugyanaz: www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2006/04/05/AR2006040502517.html

Ma már olcsón elérhetőek a HIV-tesztek -- épp ebből derült ki, hogy az Afrikai adatok elképesztően túlbecsültek: épp ahogy a szkeptikusok jósolták.

Egyébként visszakérdezek: láttál Te már HIV-vírust? Tudod, hogy valójában közvetett "bizonyítékokkal" dolgozunk? Tudod mit csinál a "HIV-teszt"?

Tudod, hogy nem csak Semmelweis idejében történnek ilyesmik, hiszen nemrég még a gyomorfekélyről azt gondolták, hogy stressz okozza, már a kiderült hogy helicobacter okozza, és jó antibiotikummal kezelhető? De a legfrissebb eredmények arra utalnak, hogy a cukorbetegség is lehet, hogy genetikai hajlam mellett víruseredetű?

Amikor a Mbeki-féle história volt, akkor a Bengui-definíció alapján fél Dél-Afrikát megtömték volna AZT-vel -- például ez kimeríti az indokolatlan szedés kategóriáját. Az, hogy Mbeki a szkeptikusokra IS hallgatott, az utólag nézve bizony jó dolog volt.

Nem gondolom, hogy a gyógyszergyárak manipulálják a világot, csak éppen sokkal több tévúton halad az AIDS-kutatás, mint kéne, például a szkeptikusok ellehetetlenítésével (pedig a szkeptikusokra kurva nagy szükség van a tudományban, akkor is, ha "nincs igazuk", akármit is jelentsen ez. Egy szkeptikus nem azt mondja, hogy nincs igazad, hanem azt, hogy biztos vagy te abban, hogy igazad van? és szétcincálja a bizonyítékokat, az a dolga, mint az anyagyilkos ügyvédjének. Nem lehet az anyagyilkos ügyvédjét lelőni, hogy hogy védhet egy ilyen elvetemült gazembert. Mert mi van, ha mégse anyagyilkos? Mi van ha TÉNYLEG igaza van a HIV/AIDS szkeptikusoknak??? Akkor hány ember halt meg feleslegesen a gyógyszerektől -- vagy pusztán attól, hogy Afrikába annyi pénzből, amit AIDS-re költöttek, simán tiszta ivóvízhálózatot lehetett volna csinálni, azzal TÉNYLEG sokszázezer életet megmenteni? Mi van, ha csak egy kicsi valószínűsége van, hogy MÉGIS utólag majd az derül ki, hogy feleslegesen teszed épp tönkre az egészségedet?

Csak egy példa arra, hogy megy az úgynevezett bandwagon effect: Tavaly (tán tavalyelőtt) sajtóhír lett, hogy az év első negyedében 4x annyi új HIV fertőzöttet regisztráltak Magyarországon, mint egy évvel azelőtt. Aztán abból nem lett sajtóhír, hogy ja, persze, mert 5x annyi embert teszteltünk, bocs, tehát arányaiban nem hogy többet, kevesebbet találtunk..

Miután Afrikára is elborzasztó predikciókat adott a mainstream tudomány, és teljesen alaptalannak bizonyult, engedtessék meg, hogy a kelet és közép-európai predikciókat is szkepticizmussal kezeljem.

Ezzel együtt én hiszek a tudományban, és most sajnos nincs jobb tudásunk, mint amit a mainstream AIDS kutatás tud, de az a gond, hogy megkérdőjelezhetetlenek az állításai, és ha nem így működne, sokkal előrébb lehetnénk: pl. kiderülhetne, miért vannak olyan HIV fertőzöttek, akik sose betegszenek meg AIDSben. És akkor lehet, hogy tudnánk, hogy NEKED éppen kell-e tényleg szedni, vagy csak ártasz vele.

Félre ne érts, a megkérdőjelezések tudományos megvizsgálása nélkül (és mivel nem vizsgálják meg, csak lesöprik őket) sajnos természetesen valószínűleg nem tehetsz jobbat, mint hogy az orvosokra hallgatsz, és azt a protokollt követed, amit javasolnak. Amíg a gyomorfekélyről nem tudták, hogy bakteriális, akkor is jobban tették az érintettek, ha megműttették, hiszen nem volt jobb eszköz.Teszteletlen hipotézisekre nyilván nem alapozhatod az egészségedet.

Csak azt mondom, hogy ha a tudományos módszertant követnék, sokkal kevésbé lennének prekoncepciók és sokkal kevésbé lenne az egész átpolitizálva, jóval előrébb tartanánk.

valójábannemberci 2009.04.18. 14:37:46

@kerekbilincs: ahogy minden másnak is vannak mellékhatásai, vagy konfliktusba kerülhet egyéb betegségekkel, egyik betegségből való kigyógyulás árán valami más kellemetlenséget okoznak. ez így működik a természetben is, nem csak a legyártott gyógyszereknél.
de még ilyenkor is szívesebben használnék valami természetes megoldást, mint hogy egy levesestányérnyi gyógyszert kelljen szednem, egyiket x betegségre, másikat az azt kezelő gyógyszer mellékhatása miatt, harmadikat azért, hogy a második gyógyszer miatt ne alakuljon ki valami, ami az első gyógyszert mégis hatástalanítja, és akkor még ott a negyedik gyógyszer, ami az eddigre már felfordult gyomromat tartja kordában, de mivel ez konfliktusba kerül a második gyógyszerrel, ezért kell egy ötödik, amit legalább nem tablettaként kell bevenni, viszont ennek is van mellékhatása, amit az első gyógyszer csak erősít, tehát erre is kell egy újabb, hatodik gyógyszer...

echinacea infó:
drinfo.eum.hu/drinfo/pid/0/betegsegKonyvProperties/oid/0/KonyvReszegyseg.4_335

páva vagyok hagyjatok repülni 2009.04.18. 15:25:33

@berciXcore: Ja, csak amíg azért tudod, hogy milyen mellékhatásai vannak a gyógyszereknek, mert azt évekig vizsgálták, ezeket a szereket nem vizsgálja senki. Az autoimmun miatt kórházban feküdtem, de a másik kismama rosszabbul járt: neki májtranszplantációja volt szoptatóstea miatt. (Ezzel max 5 évet él. Tehát azt sem látja meg, ahogy a babája iskolába megy).
Szóval olvasgass csak, és nyugtasd magad amivel akarod.

dolphin · http://adlibitum.hu 2009.04.18. 21:56:48

Kulonben az egesz konyv zsenialis, csak remenykedni lehet, hogy egy nap lesz belole magyar kiadas is. Meg lehetne fejelni Singh es Ernst "Trick or Treatment?"-jevel ;-).

Dömper Ármánd 2009.04.23. 19:09:41

@Izomor Lánya: hogy telitömöd idegen szavakkal a mondandódat, attól még egy paranoid butaság marad.

"pedig a szkeptikusokra kurva nagy szükség van a tudományban"
Ez remélem valami vicc akart lenni. Mégis, szerinted hol a vérben vannak a szkeptikusok? Ja, hogy ezek a szkeptikusok nem azt mondják, amit te hallani szeretnél, ez tényleg skandallum!

"Ezzel együtt én hiszek a tudományban, és most sajnos nincs jobb tudásunk, mint amit a mainstream AIDS kutatás tud, de az a gond, hogy megkérdőjelezhetetlenek az állításai"
Te komolyan nem vagy normális. Tudod egyáltalán, csak nagy vonalakban, hogyan működik a tudomány (a méjnsztrím)? Persze tudod, legalábbis valami van, mert másképp nem írtál volna a gyomorfekélyről, ami pont jó példa arra, hogyan lesz a kétkedésből egy tudományos felfedezés. Akkor meg miért állítasz ilyen ostobaságokat?

"Félre ne érts, a megkérdőjelezések tudományos megvizsgálása nélkül (és mivel nem vizsgálják meg, csak lesöprik őket)"
Most egy pillanatig hagyjuk, hogy ez egy paranoid képzelgés (lesöprik mi? LOL), tételezzük föl, hogy igazad van. Tételezzük föl, minden tudóst megvettek, vagy megfenyegettek, senkit nem vonz egy potya Nobel-díj, vagy a világhír, esetleg a tudat, hogy az egész világon segített. Ebben az esetben, te miért nem kutatsz, vagy a többi pálya széléről ordibáló nagyokos? Tudod, tudós az az ember, aki a tudományokkal foglalkozik, tudósnak lenni, nem egy öröklődő betegség.

Emo" 2009.04.27. 10:01:08

Nem kéne tapintatoskodni, ki kell mondani - ha csak nem vagy máris betojva tőlük -,hogy az a bizonyos "vallás", aminek Lenkei az egyik fővezére, és amely militánsan orvos és gyógyszerellenes, az eszelős dózisú vitaminkúrák apostola, melyet természetesen maga forgalmaz, trükkös módon az ANTSZ tiltása ellenére, szintén eszelős pénzekért, az a

SCIENTOLÓGIA

A pénz, a zsarolás, a megfélemlítés, a lealázás egyháza.

Ezt mindenki jegyezze meg, és tudja, hogy kiknek dől be, kiket pénzel, amikor rááll Lenkei és Rath vitaminkúrájára.

emegén 2009.04.27. 16:17:22

de a neo-citran nem ám antibiotikum, hanem c vitaminos tüneti szer egy kis fájdalom és lázcisllapítóval, orrfolyásra, szempanaszokra hatásos antihisztaminnal.Köze nincs az antibiotikumokhoz.

Asidotus 2009.04.27. 20:52:58

Kellene valami írás a sertésinfluenzáról, mert mégsem az Indexről kéne, hogy tájékozódjon az ember.

pici 2010.01.30. 10:31:31

Ez a vitamin-kérdés azért tudományos szempontból is érdekes. Ki tudja mennyi az annyi?
Az a bizonyos 60 mg C vitamin, amit naponta be kell vinni BÁRMILYEN formában (étel, ital, stb) az a mennyiség, amivel megakadályozható a skorbut kialakulása. Ez ok.
Tudja valaki, hogy hogyan, milyen módon lehet pontosan kimérni egy vitamin szükséges, vagy elégséges mennyiségét, illetve plusz, jótékony hatását az emberi szervezetre?
Annyi kísérlet folyik sejteken, szöveteken- korekt, megfelelő kontrolokkal ellátott kísérletet - mert ott van, azzal lehet játszani. Emberen hogy mérik?

drHorváthTamás · http://drhorvathtamas.com/ 2010.04.21. 11:45:48

Jó a bejegyzés! Viszont van még korunk hőse: Bágyi Péter főorvos 2 napja a radiológia blogján írt (radiologia.blog.hu/2010/04/19/az_uj_medicina) az új medicináról (www.ujmedicina.hu/), ami némileg kinyitotta a bicskát a zsebemben. Mármint nem Bágyi Péter, hanem ez a bizonyos GNM. Szerintük, idézem "Hamer doktor idén 75 éves, minden túlzás nélkül korunk Galileije". Háát, erre nehéz mit mondani....
Hasonló ügynek tűnik, mint a fentiek.
süti beállítások módosítása