A béka marad

A biológiával kapcsolatos tévhitek, félismeretek, félreértések tisztázása.

Ötletek

Ha bárki bárhol lát, olvas olyasmit, amiről úgy gondolja, érdemes lenne foglalkoznunk vele, vagy csak választ keres valamilyen biológiával kapcsolatos kérdésre, írjon az ng (kukac) akg (pont) hu címre és igyekszünk utánajárni és foglalkozni a témával.

Creative Commons

Creative Commons Licenc

Utolsó kommentek

Örökmozgó

2011.01.05. 11:06 - Nádori Gergely

Címkék: lúgosítás

Felfedeztem az örökmozgót. Furcsának tűnhet ez az állítás ezen a blogon, hiszen mi a tudományosság szilárd talaján állunk, de mégis így van. Korábban írtam róla, hogy egyes lúgos vizeket áruló cégekkel szembeni fenntartásaimat megosztottam a Gazdasági Versenyhivatallal és Fögyasztóvédelemmel is. Mindkét helyről megérkezett a válasz:

A Fogyasztóvédelem Hajdú-Bihar megyei irodája nem érezte magát illetékesnek, mivel a cég országosan tevékenykedik és ezért az ügyet átutalta a Versenyhivatalnak.

A Versenyhivatal szerint nem történt versenysértés, mivel ezt a vizet csak ez az egy cég árulja, ezért mondhat róla, amit akar, ezért átutalta az ügyet a Fogyasztóvédelemnek.

A kör bezárult, a két panasz mostantól örök útját járja a két hivatal között, 30 naponként továbblép és soha meg nem pihen. Lehet, hogy örökmozgó nem létezhet a fizika törvényei szerint, de a bürokrácia törvényei ezt is felülírhatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://beka.blog.hu/api/trackback/id/tr932562107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mikron · http://mikron.blog.hu 2011.01.09. 13:44:25

Tehát a lúgosítás már nemcsak a józan észnek és az orvostudománynak, de a termodinamikának is ellentmond? wow

pounderstibbons 2011.01.09. 22:29:20

Jól hangzik, de jelentem, hogy ez az örökmozgó is ingatag alapokon áll, (ahogy a többi is):

2004. évi CXL. törvény

a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól

Hatásköri, illetékességi vita

23. § (1) Ha ugyanabban az ügyben

a) több hatóság állapította meg hatáskörét és illetékességét,

b) több hatóság állapította meg hatáskörének és illetékességének hiányát, és emiatt az eljárás nem indulhat meg vagy nincs folyamatban,

c) több illetékes hatóság előtt indult az eljárás, és a megelőzés alapján nem lehet eldönteni, hogy melyik hatóság jogosult az eljárásra,

az érdekelt hatóságok kötelesek egymás között hivatalból vagy kérelemre megkísérelni a vita eldöntését.

(2) Az egyeztetést annak a hatóságnak kell kezdeményeznie, amelyiknél az eljárás később indult meg, amelyik hatáskörének és illetékességének hiányát később állapította meg, vagy amelyik hatóságnál az ügyfél az egyeztetés lefolytatása iránti kérelmét benyújtotta.

(3) Ha az (1) bekezdés szerinti eljárás nem vezetett eredményre, az eljáró hatóságot a következő szerv jelöli ki:

a) illetékességi összeütközés esetén a legközelebbi közös felügyeleti szerv, ennek hiányában a Kormánynak a vita eldöntését kérő hatóság működési területe szerint illetékes általános hatáskörű területi államigazgatási szerve,

b) hatásköri összeütközés esetén a Fővárosi Ítélőtábla.

(4) Az egyeztetést kezdeményező hatóság kérelmére a (3) bekezdés a) pontjában foglalt esetben tizenöt napon belül kell kijelölni az eljáró hatóságot.

(5) Ha az egyeztetés sikerrel járt, az (1) bekezdés a) és c) pontja esetében az a hatóság, amely a továbbiakban nem jár el, az előtte folyamatban lévő eljárást megszünteti, az eljárás során hozott döntését visszavonja, egyúttal az ügy iratait és bizonyítékait átteszi az eljárást lefolytató hatósághoz. Az eljárást megszüntető végzés és a döntést visszavonó döntés ellen jogorvoslatnak nincs helye.

(6) Az illetékességi vitában hozott végzés ellen jogorvoslatnak nincs helye.

24. § (1) A Fővárosi Ítélőtábla a hatásköri vitában az ügyfél vagy a hatóság kérelmére soron kívül nemperes eljárásban dönt.

(2) A Fővárosi Ítélőtábla határozata ellen fellebbezésnek nincs helye.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2011.07.24. 10:05:49

Mi történt veled? Megállt a tudomány?

alte trottel 2012.08.28. 21:16:47

Vége? Abbafejeztétek?
süti beállítások módosítása